Strategická analýza firmy Mattoni 1873 - Hübl, Jan; Krause, Josef, 1978-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této práce je prostřednictvím strategické analýzy zhodnotit vnější a vnitřní prostředí společnosti Mattoni 1873, poskytnout přehled o jejím postavení na trhu nealkoholických nápojů a navrhnout strategická doporučení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na klíčové pojmy, modely a koncepty, které jsou základem pro praktickou část. Praktická část nejprve představuje historii, současnou situaci a strategie Mattoni 1873. Poté se zaměřuje na analýzu vnějšího okolí, kde identifikuje a vyhodnocuje klíčové příležitosti a hrozby pomocí modelů PESTLE, analýzy konkurence, mapy konkurenčních skupin a modelu pěti sil. Následuje analýza vnitřního prostředí, která vyhodnocuje silné a slabé stránky prostřednictvím VRIO analýzy, portfolio analýzy a finanční analýzy. Na základě těchto výsledků je provedena syntéza, která vede k vytvoření analýzy rizik a SWOT analýzy. Z nich následně vycházejí doporučení pro společnost Mattoni 1873.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses