Rozchození pluginu pro návrh UML diagramů tříd a kopenogramů - Skačan, Petr (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na opravu Brychtovy diplomové práce, jejímž cílem bylo vytvořit a implementovat plugin pro vizualizaci zdrojového kódu pomocí kopenogramů a diagramů tříd. I když je značná část pluginu již naprogramována, posudek poukazuje na závažné nedostatky, které se tato práce snaží odstranit. Hlavním cílem je tedy přivést plugin do funkčního stavu, zajistit jeho spolehlivost ve vývojovém prostředí a doplnit chybějící funkce. První část zkoumá dostupné nástroje na trhu a hledá proč je toto řešení užitečné. Dále analyzuje současné řešení a jeho nedostatky, které podrobně rozebere. Na základě identifikovaných postupů navrhne způsoby, jak daný problém efektivně vyřešit. Druhá část je věnována podrobné architektuře programu, implementaci nových funkcí, opravě kritických chyba a otestování správnosti aplikovaného postupu. Následně je zde uveden návod na obsluhu pluginu, kde je obsažena jeho instalace a všechny možnosti využití. Výsledkem práce je tedy plně funkční a stabilní plugin doplněný o nové funkce, který pomáhá vývojářům s vizualizací kopenogramů a diagramů tříd. A také odstraňuje kritické chyby původního návrhu.