Filmová produkce s ohledem na planetu : Greenfilming v českém audiovizuálním průmyslu - Besednjak, Vít; Hanzlík, Jan, 1979-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na současný stav greenfilmingu v českém audiovizuálním průmyslu. Smysl greenfilmingu, neboli ekologického natáčení, spočívá v implementaci udržitelných postupů v oblasti filmové produkce, které snižují její environmentální dopady. Hlavním cílem práce je zjistit, zda jsou zaváděné greenfilmingové postupy a strategie v souladu s environmentálním i ekonomickým pilířem udržitelnosti. Dílčí cíle práce se věnují současnému stavu greenfilmingu v České republice a pozici green konzultanta v audiovizuální produkci. Hlavní výzkumnou metodou práce byla zvolena kvalitativní analýza na základě rozhovorů s relevantními respondenty z různých oblastí tuzemského filmového průmyslu.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses