Hodnotové investování se zaměřením na akcie vybraných společností - Vrba, Lukáš (2025)
Cílem této bakalářské práce je identifikovat potenciálně podhodnocené společnosti pomocí principů hodnotového investování. Teoretická část se zaměřuje na klíčové koncepty, včetně screeningových kritérií a tříúrovňové fundamentální analýzy, jejíž součástí je také ocenění akcií pomocí metody diskontovaných peněžních toků. V praktické části jsou tyto metody aplikovány na dvě americké společnosti: Cal-Maine Foods (CALM) a Weis Markets (WMK), které byly vybrány prostřednictvím hodnotového filtru. Výsledky analýzy naznačují, že akcie společnosti CALM jsou výrazně podhodnocené, zatímco akcie společnosti WMK jsou nadhodnocené vzhledem ke své vnitřní hodnotě. Práce zároveň poukazuje na to, že kombinace hodnotového screeningu a fundamentální analýzy může být efektivním nástrojem při identifikaci investičních příležitostí.