Strategický maketing hudebního klubu Lucerna Music Bar - Nováková, Anna; Vítová Dušková, Marie; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu současné marketingové strategie hudebního klubu Lucerna Music Bar a její efektivitu vůči cílové skupině návštěvníků. Cílem práce je zhodnotit stávající marketingové aktivity klubu a navrhnout doporučení pro jejich optimalizaci. Teoretická část definuje klíčové marketingové pojmy v kontextu kulturního prostředí. Specifikuje také marketingový mix a charakteristiky spotřebitelů kultury. Praktická část kombinuje kvalitativní a kvantitativní výzkumné metody. Jsou jimi polostrukturované rozhovory s představiteli klubu a dotazníkové šetření mezi jeho návštěvníky. Výsledky ukazují, že Lucerna Music Bar disponuje silnou historickou značkou, ale zároveň existuje prostor pro cílenější komunikaci s jeho hlavním definovaným publikem. Vhodné by bylo také přistoupit k inovaci některých složek marketingového mixu. Na základě získaných dat jsou v závěru práce formulována konkrétní doporučení pro další rozvoj marketingové strategie klubu.
Vedoucí práce: Marie Vítová Dušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses