Komunikace, motivace a koordinace v řízení mezinárodních týmů ve firmě XY - Balashova, Raissa; Nový, Ivan, 1956-; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tématem této diplomové práce je řízení mezinárodních týmů ve vybrané organizaci, které se probírá z hlediska komunikace, motivace a koordinace jako klíčových faktorů jejich efektivity. Hlavním cílem práce je návrh doporučení pro efektivní řízení mezinárodních pracovních týmů ve společnosti PSA BDP, která se věnuje poskytování globálně integrovaných logistických řešení. Naplnění tohoto cíle probíhá na základě analýzy teoretických a praktických přístupů, které zahrnují zlepšení metod komunikace, motivace a koordinace pro dosažení vyšší efektivity týmů. Teoretická část se věnuje základním pojmům jako pracovní tým, mezinárodní pracovní tým, specifika jeho řízení, kulturní dimenze a kulturní bariéry. V praktické části je představena zvolená společnost a je provedena analýza jejich mezinárodních týmů. Zjistilo se, že řízení těchto týmů je nastaveno dobře, i když existují určité slabiny v oblasti digitální komunikace a synchronizace práce napříč regiony. Pro jejich odstranění jsou v práci navržena doporučení ke zlepšení.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses