Motivace a spokojenost dělnických pracovníků ve vybraném podniku - Janouch, Igor; Vítečková, Klára; Nový, Ivan, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá pracovní motivací a spokojeností dělnických pracovníků v konkrétním výrobním podniku na Slovácku. Cílem práce je analyzovat, které faktory nejvíce ovlivňují motivaci a spokojenosti dělníků v práci. Konkrétně se výzkum zaměřuje na zjištění, co tyto zaměstnance nejvíce motivuje, jak hodnotí stávající zaměstnanecké benefity a jaké změny v této oblasti by navrhli. Zároveň zkoumá, do jaké míry se jejich pohled liší od názoru vedoucího výroby. K tomu byl využit kvalitativní výzkum formou polostrukturovaných rozhovorů s deseti dělníky a jedním vedoucím výroby. K tomu byl využit kvalitativní výzkum formou polostrukturovaných rozhovorů s deseti dělníky a jedním vedoucím výroby. Získaná data byla následně analyzována pomocí tematické analýzy. Z výsledků vyplývá, že pro dělníky jsou klíčovým motivačním faktorem peníze. Bez adekvátní mzdy, prémií a finančního ohodnocení ostatní motivační faktory téměř nehrají roli. Současně se ukázalo, že představy vedoucího výroby o tom, co zaměstnance motivuje, se s názory dělníků shoduje jen částečně. Na základě těchto zjištění práce formuluje doporučení, jak zlepšit motivační systém a pracovní spokojenost v podniku, a tím přispět ke stabilizaci zaměstnanců.
Vedoucí práce: Klára Vítečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses