Implementace AI do rozhodování v nákupním procesu - Bízek, Vojtěch; Vinš, Marek; Přikryl, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání možností využití umělé inteligence v rozhodovacím procesu nákupního oddělení společnosti ŠKODA AUTO a.s., přičemž hlavní pozornost je věnována vypracování studie proveditelnosti. Cílem této studie je posoudit, zda a jak lze nástroj umělé inteligence efektivně využít při porovnávání a vyhodnocování dodavatelských nabídek s technickým zadáním, které představuje klíčové úzké místo v nákupním procesu. Teoretická část práce definuje základní pojmy z oblasti řízení dodavatelského řetězce, nákupu a umělé inteligence. Praktická část se opírá o kvalitativní výzkum a podrobně rozebírá studii proveditelnosti nasazení nástroje Microsoft 365 Copilot. Výsledky této studie ukazují, že využití umělé inteligence přináší významný potenciál pro zvýšení efektivity a velkou finanční úsporu.
Vedoucí práce: Marek Vinš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses