Využití umělé inteligence v marketingu - Střízková, Berenika (2025)
Tato práce se zabývala využitím umělé inteligence v marketingu a jejím cílem bylo identifikovat a zanalyzovat způsoby využití umělé inteligence v marketingu, jak obecně, tak na konkrétním příkladu společnosti Lindt & Sprüngli, a následně vyhodnotit přínos umělé inteligence v marketingu pro tuto vybranou společnost. Stěžejním cílem bylo zanalyzovat a následně vyhodnotit reakce spotřebitelů na využívání umělé inteligence v marketingu. Pro účely výzkumu byla použita kvalitativní metoda ve formě individuálního hloubkového rozhovoru, který byl uskutečněn s Brand manažerem společnosti Lindt & Sprüngli, a také metoda kvantitativní ve formě dotazníkového šetření. Na základě výsledků rozhovoru a dotazníkového šetření byla pro společnost Lindt & Sprüngli navržena doporučení, v jakých oblastech marketingu je efektivní umělou inteligenci využívat a v jakých nikoliv, a také byly definovány rizika a výzvy spojené s umělou inteligencí. Veškeré získané poznatky by měly společnosti Lindt & Sprüngli pomoci k efektivnějšímu využívání umělé inteligence v marketingu. Zároveň může být práce cenným přínosem pro jiné firmy, které implementaci umělé inteligence do svých marketingových aktivit zvažují.