Edukační programy Regionálního muzea Mělník jako forma prezentace kulturního dědictví - Suková, Pavlína (2025)
Cílem práce je analyzovat, jakým způsobem Regionální muzeum Mělník zprostředkovává kulturní hodnoty cílovým skupinám a jakou roli hraje edukační činnost v jeho misi. Případová studie je zaměřena na edukační program „Mělník v čase: 750 let města“, jehož úspěšnost byla ověřována prostřednictvím rozhovoru s muzejní edukátorkou a dotazníkovým šetřením mezi účastníky programu. Výsledky práce ukazují, že edukační aktivity Regionálního muzea Mělník výrazně přispívají k rozvoji historického povědomí a kulturní identity návštěvníků, zejména dětí a mládeže.