Edukační programy Regionálního muzea Mělník jako forma prezentace kulturního dědictví - Suková, Pavlína; Kouba, Vojtěch, 1983-; Horová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem práce je analyzovat, jakým způsobem Regionální muzeum Mělník zprostředkovává kulturní hodnoty cílovým skupinám a jakou roli hraje edukační činnost v jeho misi. Případová studie je zaměřena na edukační program „Mělník v čase: 750 let města“, jehož úspěšnost byla ověřována prostřednictvím rozhovoru s muzejní edukátorkou a dotazníkovým šetřením mezi účastníky programu. Výsledky práce ukazují, že edukační aktivity Regionálního muzea Mělník výrazně přispívají k rozvoji historického povědomí a kulturní identity návštěvníků, zejména dětí a mládeže.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses