Strategie a investice do služeb výkonové rovnováhy - Rousek, Antonín; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato práce má dva hlavní cíle. Prvním je popsat v rámci teoretické části důležité faktory, které mají vliv na rentabilitu investice do systému výkonové rovnováhy. Jsou popsány historické důvody, legislativní podklady, technické a finanční faktory. V teoretické části je souhrn nutných podmínek vedoucích k tomu, aby bylo možné postavit a úspěšně provozovat velkokapacitní baterii jako SVR. Druhým cílem je za pomoci běžně používaných nástrojů zhodnotit reálný projekt a určit pomocí ukazatelů jako jsou NPV, IRR, či ROI návratnost takové investice. V této práci se pracuje s reálnými daty, které jsou dodané firmou, která se v tomto oboru úspěšně prosazuje již více než 10 let. Práce pracuje s aktuálními nařízeními a vyhláškami. Podmínkou přijatelnosti této investiční příležitosti je návratnost investice do 5 let. Na základě provedených výpočtů jsou vyhodnoceny výsledky a následně je rozhodnuto o tom, jestli tato investice splňuje stanovenou podmínku.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses