Interná komunikácia vo vybranej spoločnosti - Sladká, Alexandra (2025)
Táto bakalárska práca sa zameriava na hodnotenie internej komunikácie vo vybranej organizácii z pohľadu jej zamestnancov. Hlavný dôraz je kladený na koncept radikálnej otvorenosti, poskytovanie spätnej väzby a identifikáciu faktorov, ktoré vplývajú na pracovnú spokojnosť. Výskum využíva kombináciu kvantitatívnej (dotazníkové šetrenie) a kvalitatívnej (rozhovory s brigádnikmi) metódy, ktoré spoločne umožňujú komplexné zhodnotenie súčasného stavu. Výsledky ukazujú, že zamestnanci pozitívne hodnotia priateľskú atmosféru a otvorenú komunikáciu, pričom ako problematické vnímajú nedostatok pozitívnej spätnej väzby, nepriamy spôsob riešenia konfliktov a nekoordinované zaúčanie nových zamestnancov. Na základe týchto zistení práca ponúka konkrétne odporúčania na zlepšenie vybraných oblastí internej komunikácie, pričom zohľadňuje aj obmedzenia vyplývajúce z menšieho a špecificky zloženého výskumného vzorku.