Význam Lisztova institutu v Praze pro prezentaci maďarské kultury v ČR - Balková, Tereza; Kouba, Vojtěch, 1983-; Petrová, Pavla, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce pojednává o Maďarském kulturním centru (Lisztův institut) v Praze. Cílem práce je zhodnotit současné fungování Lisztova institutu v České republice z pohledu jeho aktivit, vnímání ze strany veřejnosti i potenciálních partnerů a jeho přínosu pro prezentaci maďarské kultury v současném českém kulturním kontextu. Lisztův institut stojí před úkolem vyvažovat tři zásadní role: být důstojným reprezentantem maďarské kultury v Česku, sloužit jako opora maďarské komunity, a zároveň fungovat jako most mezi institucemi a regiony obou zemí.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses