Účetní a daňové dopady živelních pohrom - Humlová, Tereza; Králíček, Vladimír, 1952-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá účetními a daňovými dopady živelních pohrom na podnikatelské subjekty v České republice. Cílem práce je analyzovat, jakým způsobem jsou tyto události zachyceny v účetnictví a jaké možnosti daňové optimalizace česká legislativa umožňuje. Práce se v praktické části zaměřuje především na škody způsobené požáry. Na základě analýzy účetních předpisů a daňové legislativy jsou identifikovány hlavní problémy a doporučený postup pro jejich řešení. Ukazuje se, že podnikatelské subjekty často čelí nejasnostem ohledně daňových dopadů živelních pohrom v důsledku jejich ojedinělosti. Práce přináší základní přehled platné účetní a daňové úpravy i praktický postup pro řešení těchto mimořádných situací.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses