Analýza aplikačního portfolia vývojového týmu společnosti Sazka - Vejsada, Matěj; Gála, Libor, 1965-; Klímová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Cílem této bakalářské práce je identifikovat a pomocí TIME modelu zhodnotit aplikační portfolio interního vývojového týmu společnosti SAZKA, kde autor působí jako programátor. Analýzou bylo zjištěno, že některé aplikace mají strategickou důležitost, zatímco jiné vykazují potenciál k eliminaci nebo konsolidaci. Hlavním přínosem práce je poskytnutí jasných doporučení pro optimalizaci aplikačního portfolia, která povedou ke zvýšení efektivity a lepšímu využití IT zdrojů ve společnosti. Práce popisuje jak teoretické základy hodnocení portfolia, tak i detailní postup praktické aplikace metodiky, včetně sběru a vyhodnocení dat.
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses