Státní zámek Vizovice - analýza návštěvnické spokojenosti - Holíková, Kateřina (2025)
Diplomová práce analyzuje spokojenost návštěvníků státního zámku Vizovice a hledá faktory, které ji ovlivňují. Cílem je navrhnout podněty ke zlepšení marketingové strategie zámku s ohledem na potřeby a očekávání návštěvníků. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy z oblasti návštěvnického chování, návštěvnické spokojenosti a jejího měření, marketingu památek a památkové péče. Praktická část zahrnuje představení samotného zámku, jeho nabídky a postavení v regionu, srovnání se čtyřmi dalšími památkovými objekty a kombinaci dotazníkového šetření, rozhovoru s kastelánkou a analýzy sekundárních dat, zejména z databáze MML-TGI. Výsledky ukazují, jak návštěvníci hodnotí jednotlivé aspekty nabídky zámku Vizovice a do jaké míry se jejich očekávání shodují s představami managementu. Na základě zjištění byla formulována doporučení pro optimalizaci marketingové strategie a rozvoj návštěvnické spokojenosti.