Analýza vybraných logistických procesů ve vybrané firmě - Pávek, Šimon (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá řízením logistických procesů v prostředí B2B na příkladu společnosti Krannich Solar CZ, která působí v oblasti distribuce komponentů pro solární elektrárny. Teoretická část práce vymezuje rozdíly mezi B2B a B2C logistikou, vývoj konceptu skladování až po úroveň Warehousing 4.0 a moderní přístupy k predikci poptávky a řízení zásob. V praktické části je provedena analýza stávajícího stavu skladových a logistických procesů ve společnosti, včetně vyhodnocení úrovně digitalizace a přínosů současného systému. Závěrem práce jsou navržena doporučení pro další rozvoj v oblasti digitalizace, zavedení KPI a prediktivního řízení zásob s využitím datové analytiky.