Propojení databázových dat s Power BI a automatizace reportingu - Tichý, Ondřej (2025)
Cílem bakalářské práce je vytvoření praktické ukázky celého procesu práce s daty od návrhu databáze, přes zpracování a interpretaci dat až po samotnou automatizaci reportingu. V teoretické části jsou popsány základní principy databáze, prostředí Power BI a aplikace Power Automate. V praktické části je navržena a vytvořena databáze pro potřeby reportingu. Tato data byla následně použita pro tvorbu reportu v Power BI. Dále byla provedena automatizace reportu s využitím aplikace Power Automate. Výsledkem práce je funkční praktická ukázka výše zmíněného procesu, který demonstruje propojení databáze s reportingem a následnou automatizaci reportingu. Práce přispívá k pochopení procesu práce s daty v business intelligence a automatizace reportování.