Analýza angažovanosti zamestnancov vo vybranej firme - Hlasná, Michaela (2025)
Angažovanosť zamestnancov predstavuje jeden z kľúčových faktorov ovplyvňujúcich úspešnosť a konkurencieschopnosť organizácií, keďže priamo súvisí s produktivitou, spokojnosťou a lojalitou pracovníkov. Cieľom tejto bakalárskej práce je preskúmať úroveň angažovanosti zamestnancov vo vybranej medzinárodnej spoločnosti ABC, identifikovať faktory, ktoré ju ovplyvňujú, a následne navrhnúť strategické odporúčania na jej posilnenie. Práca je rozdelená na dve časti, a to na teoretickú a praktickú. Teoretická časť sa opiera o odborné literárne zdroje, ktoré poskytujú teoretický základ pre praktickú časť. Praktická časť sa zameriava na spoločnosť ABC, konkrétne na kvalitatívny výskum a tematickú analýzu. Výskum sa zameriava na hĺbkové porozumenie faktorov ovplyvňujúcich angažovanosť, pričom skúma subjektívne vnímanie spravodlivosti odmeňovania, pracovných podmienok a emocionálnej spätosti s firmou. Výsledky sú doplnené ilustratívnou tabuľkou, ktorá sumarizuje vybrané odpovede na kľúčové otázky. Zistenia práce môžu pomôcť vedeniu spoločnosti identifikovať oblasti s potenciálom na zlepšenie, ktoré podporia vyššiu motiváciu, spokojnosť a angažovanosť zamestnancov. Na základe výskumných výstupov sú navrhnuté konkrétne opatrenia zamerané na posilnenie angažovanosti a motivácie zamestnancov.