Společenská odpovědnost firmy TDK Electronics s.r.o. - Fibigr, Jiří (2025)
Práce se zaměřuje na analýzu konceptu společenské odpovědnosti firem (CSR) ve společnosti TDK Electronics s.r.o. Cílem je definovat teoretické základy CSR, zhodnotit systém CSR ve zkoumané firmě a navrhnout doporučení pro jeho další rozvoj. Metodologicky práce kombinuje literární rešerši odborných zdrojů, analýzu sekundárních dat (včetně interních dokumentů firmy) a kvalitativní dotazníkové šetření mezi členy top managementu. Dotazník byl navržen s důrazem na čtyři hlavní pilíře CSR, přičemž zvláštní pozornost je věnována čtvrtému pilíři – zodpovědnosti za budoucí generace. Výsledky po interpretaci a vyhodnocení ukazují silné stránky firmy v sociální a ekonomické oblasti, ale současně poukazují na prostor ke zlepšení v oblasti dlouhodobé strategie a komunikace environmentálních cílů. Na základě zjištění jsou navržena doporučení, která mohou přispět ke zvýšení efektivity CSR aktivit společnosti.