Fundamentální analýza akcie společnosti NVIDIA - Hanuš, Jáchym (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na fundamentální analýzu akcie společnosti NVIDIA Corporation (NVDA). Cílem této práce je stanovit vnitřní hodnotu akcie pomocí základních oceňovacích modelů, jako jsou ziskové modely, cashflow modely a model nadměrného výnosu. Teoretická část je věnována popisu metod fundamentální analýzy na globální, odvětvové a firemní úrovni. Praktická část přenáší teoretické poznatky z první části práce a podrobně analyzuje aktuální makroekonomické podmínky v USA, situaci v odvětví polovodičů a samotnou společnost NVIDIA. Jako poslední je na základě výsledků analýzy formulováno dlouhodobé investiční doporučení.