Mapování studijních plánů českých VŠ v oblastech technologií propojených a grafových dat - Šrajer, Antonín; Svátek, Vojtěch, 1967 prosinec 1.-; Dudáš, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce ve své první části pojednává o teoretických základech technologií propojených a grafových dat, vysvětluje základní pojmy spojené s danými technologiemi a nastiňuje jejich praktický přínos pro využití v reálném světě. Ve druhé části práce představuje výsledky provedeného mapování výuky těchto oblastí na českých vysokých školách a analyzuje a interpretuje odpovědi získané dotazníkovým šetřením. Jeho respondenty byli garanti a vyučující tematicky zaměřených předmětů, stejně jako vedoucí kvalifikačních prací na tato témata. V závěru práce jsou rekapitulována hlavní zjištění provedených analýz a interpretací. Vedlejším výstupem práce je také formulace doporučení pro zapojení jazykových modelů do obdobného mapování.
Vedoucí práce: Vojtěch Svátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses