Riešenie rozsiahlých distribučných úloh - Takáč, Kamil; Jablonský, Josef, 1955-; Vávra, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá riešením distribučných úloh pomocou nástrojov lineárneho programovania. Cieľom práce je navrhnúť matematické modely pre štyri typy optimalizačných úloh, ktoré majú uplatnenie v logistike a distribúcii– klasický dopravný problém, kontajne rový dopravný problém, úlohu o pokrytí a problém obchodného cestujúceho (TSP). Všetky modely boli implementované v programovacom jazyku R s využitím optimalizačného softvé rového balíka Gurobi. Pre každú úlohu bola vytvorená dátová štruktúra, matematická for mulácia, a následne bola vykonaná optimalizácia. Dôraz sa kládol na realistickosť vstupných údajov, prehľadnú interpretáciu výsledkov a praktické využitie modelov.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses