Dopady změny klimatu na dotčené komunity - Fokt, Adam; Džbánková, Zuzana, 1967-; Ecková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá dopady změny klimatu na obyvatele České republiky. Cílem je zjistit, jak lidé vnímají projevy klimatických změn ve svém okolí, které dopady považují za nejvýznamnější a jaká opatření by mohla přispět k jejich zmírnění nebo adaptaci. V teoretické části jsou vysvětleny příčiny a projevy změny klimatu, klimatická rizika a přístupy k jejich řešení. Praktická část využívá dotazníkové šetření k analýze vnímání klimatických jevů a preferovaných adaptačních opatření ze strany komunit. Následně práce navrhuje vhodná adaptační opatření na projevy změny klimatu, které respondenti vnímají jako nejvýznamnější. Výsledky mohou sloužit jako podklad pro návrh konkrétních opatření na místní úrovni i pro širší diskuzi o adaptaci komunit na klimatické změny.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses