Rodina versus kariéra : srovnání well-beingu manažerek v marketingu a obchodě. - Ságlová, Klára; Vítečková, Klára; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu faktorů ovlivňujících well-being žen s dětmi na manažerských pozicích v oblastech marketingu a obchodu. Cílem práce je identifikovat klíčové faktory, které mají vliv na profesní a osobní pohodu těchto žen, a porovnat, jak se tyto faktory liší mezi uvedenými sektory. Teoretická část práce se věnuje problematice rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem, organizační kultuře, flexibilitě pracovního času a genderovým stereotypům. Praktická část zahrnuje analýzu rozhovorů s osmi respondentkami, které vykonávají manažerské pozice v marketingu a obchodu, a nabízí náhled do reálných podmínek a zkušeností žen v těchto oblastech. Výsledky ukazují, že flexibilita pracovního režimu, podpora zaměstnavatelů a sociální tlak mají významný vliv na well-being manažerek, přičemž ženy v marketingu mají větší prostor pro seberealizaci a rovnováhu mezi prací a rodinným životem než jejich kolegyně v obchodu. Práce navrhuje konkrétní doporučení pro organizace, jak zlepšit pracovní podmínky pro ženy na manažerských pozicích, a poskytuje také praktické rady pro ženy, jak efektivně zvládat pracovní a rodinné nároky.
Vedoucí práce: Klára Vítečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses