Všenorská villegiatura. Historické břemeno, nebo podnět k rozvoji obce? - Tesaříková, Marie; Kouba, Vojtěch, 1983-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá fragmenty vilové zástavby z konce 19. století dochované v obci Všenory. Věnuje se osobnosti Jana Nolče, podle jehož představ byla všenorská villegiatura tvořena, popisuje dnešní stav objektů, výkon památkové péče i praktické problémy spojené s jejich využitím. Výzkum není zaměřen jen na popis památkových hodnot či genia loci, ale věnuje se i aktuálním problémům obce, která se z bývalého letoviska stává běžným předměstským sídlem. Cílem práce je zjistit, zda lze hodnoty všenorské villegiatury využít pro posílení lokální identifikace a další rozvoj obce nebo může být villegiatura důvodem vývojové stagnace obce.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses