Konzumerizmus : Faktory ovplyvňujúce spotrebiteľské správanie a cesty k zmene - Gálisová, Kristína; Džbánková, Zuzana, 1967-; Špeciánová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou konzumerizmu a nadmernej spotreby s dôrazom na ich negatívne dopady na spoločnosť a životné prostredie. Cieľom práce je analyzovanie správania spotrebiteľov a faktorov, ktoré ich ovplyvňujú, environmentálnych a sociálnych dôsledkov konzumerizmu a hľadanie ciest k zmene. Praktická časť zahŕňa prípadovú štúdiu spoločnosti dm drogerie markt, ktorá prostredníctvom aktivít v oblasti CSR demonštruje, ako môže veľká firma aktívne prispievať k trvalej udržateľnosti. V druhej časti bola realizovaná kvantitatívna analýza, ktorej cieľom bolo preskúmať znalosť respondentov o udržateľných praktikách a mieru ich motivácie k zmene. Práca poukazuje na potenciál udržateľných alternatív pri formovaní spotrebiteľského správania, ale zároveň aj na potrebu systematickej podpory a edukácie na prekonanie ekonomických a behaviorálnych bariér.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses