Marketing neziskových organizací v kulturním sektoru - Piatka, Patrik (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na marketing neziskových organizací v kulturním sektoru, konkrétně na případ Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov. Cílem práce je analyzovat marketingovou strategii a nástroje, které festival využívá, a zhodnotit, jak efektivně oslovuje své cílové skupiny. Teoretická část se věnuje specifikům marketingu v neziskových organizacích, kulturnímu marketingu a online komunikaci. V praktické části je prostřednictvím rozhovorů s vedením festivalu a dotazníkového šetření mezi návštěvníky zkoumán marketingový mix a online marketingové aktivity festivalu. Výsledky ukazují, že festival efektivně kombinuje tradiční a digitální nástroje a že online marketing hraje klíčovou roli v oslovování cílového publika. Práce rovněž identifikuje oblasti pro další zlepšení, zejména v oblasti vizuální komunikace, video obsahu a modernizace digitálních platforem.