Vliv influencer marketingu na spotřební chování z pohledu malé české firmy - Součková, Magdaléna (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem influencer marketingu na spotřební chování zákazníků z pohledu malé české značky Caira, specializující se na výrobu spodního prádla. Cílem práce je analyzovat efektivitu slevových kódů nabízených prostřednictvím kampaní s influencery, především z hlediska přivedení nových zákazníků a celkového přínosu pro značku. Teoretická část se zaměřuje na definici influencer marketingu, různé typy spoluprací a související témata. Praktická část je postavena na dotazníkovém šetření a analýze spolupráce se čtyřmi influencerkami různého dosahu. Výsledky poskytují firmě Caira cenný vhled do efektivity influencer marketingu a jeho návratnosti investic, s cílem optimalizovat budoucí marketingové strategie.