Riziká implementácie systému zálohovania nápojových obalov - Demčak, Matúš; Abíková, Jana; Pešata, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Táto práca sa venuje analýze systému zálohovania obalových nápojov v Slovenskej republike pri ohľade na spustenie totožného systému aj v Českej republike v polovici roka 2025. V teoretickej časti sa práca zameriava na spôsob fungovania samotného systému zálohovania ako aj jednotlivých udalostí, ktoré k jeho spusteniu viedli. V praktickej časti sa zameriava na jednotlivé riziká, ktoré systém prináša a to z pohľadu spotrebiteľov, výrobcov nápojov/nápojových obalov ako aj odberateľov/odberných miest nápojových obalov. Cieľom práce je prinesenie pohľadu na komplexný systém podporujúci udržateľnosť a cirkuláciu materiálov v spoločnosti a upozornenie na možné riziká, ktoré zavedenie tohto systému môže priniesť. Zber dát prebehne pomocou online dotazníka zameraného na spotrebiteľov v Slovenskej republike a prostredníctvom hĺbkových rozhovorov so spotrebiteľmi v Českej republike.
Vedoucí práce: Jana Abíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses