Od skautského slibu k činům : Aneb jak Junák – český skaut přispívá ke zvládání krizí na území České republiky - Krs, Adam; Abíková, Jana; Mařanová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Disaster management je nezbytně důležitý obor, protože účinné krizové řízení během krizových událostí zachraňuje životy lidí, majetek i životní prostředí. Tato bakalářská práce se zabývá rolí organizace Junák – český skaut při krizovém řízení v České republice. Hlavním cílem práce bylo analyzovat konkrétní příklady zapojení skautů do krizových situací a identifikovat jejich význam ve společnosti během krizových stavů. Pro naplnění tohoto cíle byly využity kvalitativní metody sběru dat, konkrétně polostrukturované rozhovory se zástupci skautské organizace. Výsledky provedeného výzkumu ukazují, že Junák – český skaut hraje významnou roli v poskytování efektivní pomoci a v koordinaci dobrovolníků během krizových událostí. Závěry dále poukazují na potenciál zefektivnění spolupráce skautské organizace s dalšími složkami krizového řízení a navrhují konkrétní opatření, která by mohla zvýšit efektivitu poskytované pomoci při budoucích krizových událostech.
Vedoucí práce: Jana Abíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses