Krizová komunikace pro snížení dopadu desinformací - Zach, Karolína; Abíková, Jana; Cejthamr, Václav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Zvyšující se množství šířených dezinformací celosvětově a obecně mylných informací ovlivňuje aktivity disaster managementu. Mylná informovanost lidí má negativní dopady na průběh řízení dopadů katastrof, a proto cílem bakalářské práce bylo stanovit doporučení pro efektivní krizovou komunikaci v době dezinformací a stanovit nejefektivnější strategie pro boj proti šíření mylných informací. Na dané téma byla zpracována rešerše teorie a praktická část se následně zaměřila na analýzu dat o vyvracených sděleních a informační potřebě, a na tematickou analýzu polostrukturovaných rozhovorů. Na základě tohoto výzkumu byla doporučena rychlá, přesná, konzistentní a empatická krizová komunikace a strategie zapojující důkladné ověřování, oficiální komunikační kanály, vyvracení mylných sdělení, školení zaměstnanců, tvorbu mediálních týmů a předávání zkušeností.
Vedoucí práce: Jana Abíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses