(Krízová) komunikácia fast-fashion priemyslu : Adresovanie výziev v oblasti etiky a udržateľnosti - Havlová, Zdenka (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá témou krízovej komunikácie so zameraním na odvetvie fast fashion. Osobitnú pozornosť venuje otázkam udržateľnosti a etiky. Práca analyzuje environmentálne dopady textilného priemyslu ako sú nadmerná spotreba vody, emisie skleníkových plynov či znečistenie mikroplastami, a súčasne sa sústreďuje na etické problémy ako sú nízke mzdy, nadmerný pracovný čas a zlé pracovné podmienky. Prostredníctvom prípadových štúdií (H&M, Shein, Nike) práca skúma, ktoré komunikačné stratégie boli použité pri adresovaní krízových situácií. Cieľom práce je preskúmať stratégie krízovej komunikácie fast-fashion v súvislosti s etickými a environmentálnymi kontroverziami, zhodnotiť ich vplyv na verejnú mienku a navrhnúť riešenia pre zodpovednejšiu a transparentnejšiu komunikáciu.