Podnikatelský plán firmy vyrábějící doplňky stravy - Rumler, Adam; Mikan, Pavel, 1963-; Mikovcová, Hana, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu pro uvedení na trh značky nabízející funkční doplňky stravy na bázi živočišných surovin. Cílem je posoudit životaschopnost a rentabilitu projektu pomocí nástrojů podnikatelského plánování. V teoretické části jsou popsány klíčové koncepty podnikatelského plánování jako jsou analýza trhu, marketingový mix a zásady finančního řízení. V praktické části jsou tyto poznatky aplikovány na konkrétní produkt, jehož podoba byla zvolena na základě dotazníkového šetření. Jako nejvhodnější forma se ukázala nutričně vyvážená tyčinka. Analýza ukazuje, že projekt má reálný tržní potenciál, přičemž návratnost investice je odhadována na 13 až 17 měsíců. Úspěšná realizace však předpokládá vysokou míru osobního nasazení a důsledné řízení. Práce může sloužit jako vzorový podnikatelský plán pro vstup na trh funkčních potravin.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses