Problémy společnosti Boeing. (The problems facing Boeing.) - Zadorozhnii, Oleksandr (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou aktuální krize společnosti The Boeing Company. Cílem je identifikovat hlavní příčiny problémů, které ovlivnily stabilitu a důvěryhodnost firmy, a navrhnout strategická doporučení pro její obnovu. V teoretické části jsou popsány pojmy týkající se krize a krizového managementu, a dále nástroje strategické a finanční analýzy, jako PESTEL, Porterův model pěti sil, analýza hodnotového řetězce, SWOT analýza, analýza poměrových ukazatelů a analýza kořenových příčin (RCA). Praktická část se zaměřuje na aplikaci těchto metod na společnost Boeing. Na základě provedených analýz byla navržena doporučení směřující ke změně strategického směřování společnosti, posílení její vnitřní kultury a získání důvěry klíčových stakeholderů. Zjištění této práce mohou přispět k lepšímu pochopení hlubších příčin problémů Boeingu a nabídnout možné cesty ke stabilizaci a dlouhodobému rozvoji firmy.