Automatizace úloh v Tableau a Metabase - Luňáček, David; Kučera, Jan; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská se věnuje tématu automatizace vybraných úloh v Tableau a Metabase. Jejím obsahem je návrh a implementace automatizace správy analytických reportů pro e-commerce společnost. Práce pokrývá oblasti od přípravy business zadání, přes analýzu, vývoj, až po nasazení do produkce. Prostředkem automatizace jsou API zmíněných nástrojů a příslušné metody pro interakci s jejich rozhraním. Na základě daného zadání, rešerše literatury a dokumentací byl v rámci analýzy navržen přístup k řešení zadaných úloh. Společně s tím byl sestaven logický postup provádění identifikovaných akcí. K vývoji automatizačních řešení byly využity Python skripty. Výsledným přínosem je odstranění potřeby časově náročné manuální správy v reportingovém oddělení dané společnosti. Součástí práce je také příručka pro automatizaci reportingu, která bude sloužit zaměstnancům společnosti jako manuál pro automatizaci obdobných úloh.
Vedoucí práce: Jan Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data analytics [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses