Anticipativní socializace v rodinách herců a lékařů - Vršková, Magdalena; Kouba, Vojtěch, 1983-; Hnilica, Jiří, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na roli anticipativní socializace v profesním vývoji jedinců vyrůstajících v rodinách herců a lékařů. Cílem je porovnat, jak specifické rodinné prostředí v těchto dvou profesních skupinách ovlivňuje volbu povolání. Výzkum analyzuje, do jaké míry je kariérní směřování v těchto rodinách výsledkem vědomého řízení nebo spíše nevědomého přenosu vlivu prostředí. Při výběru profese nehraje klíčovou roli přání rodičů, ale především prostředí, ve kterém dítě vyrůstalo.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses