Faktory ovlivňující návštěvnost kaváren ve vybrané oblasti - Doan, Ngoc Linh; Müllerová, Jana; Pikhartová, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce zkoumá faktory ovlivňující návštěvnost kaváren v pražské městské části Chodov. Cílem je identifikovat klíčové prvky úspěšnosti podniků v lokalitě s vysokou koncentrací sídlištní zástavby a nízkou podnikatelskou aktivitou. Teoretická část vychází z literatury o spotřebitelském chování a provozu gastronomických zařízení. Praktická část je založena na kvalitativním i kvantitativním výzkumu, konkrétně polostrukturovaných rozhovorech, dotazníkovém šetření a vlastním pozorování. Výzkum se soustředí na silné a slabé stránky kaváren, klíčové faktory ovlivňující jejich návštěvnost a jejich potenciální zobecnitelnost. Výsledky ukazují, že návštěvnost ovlivňuje zejména nabídka, personál a atmosféra. Práce přináší doporučení pro podnikatele a propojuje teoretické poznatky s místní analýzou.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses