Technické aspekty nasazení velkých jazykových modelů pro podporu fyzické aktivity a well-beingu - Poláček, Tomáš; Doležel, Michal; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací architektury pro integraci velkých jazykových modelů (LLM) s mHealth platformou HealthReact pro projekt DigiWell. Cílem práce bylo vytvořit systém schopný generovat personalizovaná zdravotní doporučení na základě dat uživatelů shromážděných platformou HealthReact, přičemž klade důraz na flexibilitu ve výběru LLM a efektivní správu promptů. Práce nejprve analyzuje dostupné LLM a jejich poskytovatele (včetně OpenAI, Google, Groq, E-infra, OpenRouter) a srovnává relevantní Python knihovny pro orchestraci LLM (LangChain, LlamaIndex, CrewAI, Haystack). Dále porovnává platformy pro sledování a verzování promptů, jako jsou LangSmith a LangFuse. Na základě této analýzy byla pro praktickou implementaci zvolena knihovna LangChain pro její modularitu a podporu více LLM a platforma LangFuse pro správu, verzování a sledování promptů. Praktická část práce popisuje vývoj Python aplikace, která komunikuje s API platformy HealthReact za účelem získání a agregace dat uživatelů (např. kroky, srdeční tep, spánek) v definovaných časových intervalech. Implementovaná architektura umožňuje dynamické připojení k různým poskytovatelům LLM. Součástí řešení je také grafické rozhraní vytvořené pomocí knihovny Flask pro správu a testování systémových a uživatelských promptů uložených v LangFuse. Výsledkem práce je funkční prototyp systému, který demonstruje propojení platformy HealthReact s různými LLM pro generování personalizovaných zdravotních doporučení a poskytuje nástroje pro efektivní správu a sledování promptů v kontextu mHealth aplikace.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses