Gamifikace jako nástroj animace kulturního dědictví v herním průmyslu - Salač, Samuel; Prokůpek, Marek, 1987-; Horová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Práce se zaměřuje na zkoumání a analýzu možností, jak lze prostřednictvím gamifikace v herním průmyslu efektivně oživovat kulturní dědictví. Práce nejprve vymezuje teoretický rámec animace kulturního dědictví, gamifikace a herního průmyslu, ze kterého společně s analýzou vybraných případových studií vyvozuje klíčová kritéria pro úspěšnou hru s kulturním přesahem. Tato kritéria jsou dále aplikována v případových studiích a slouží jako základ pro kvalitativní analýzu konkrétního případu animačního projektu Krabat: Útěk z mlýna – deskovou hrou. Závěrečná část shrnuje doporučení pro tvorbu her, které efektivně propojují zábavu a kulturní edukaci, a zároveň nastiňuje potenciál dalšího rozvoje analyzovaného herního projektu.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses