Pojištění vážných onemocnění v ČR a Velké Británii - Soukupová, Kateřina; Ducháčková, Eva, 1958-; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na pojištění vážných onemocnění, jeho specifika a porovnání nabídky pojišťoven v České republice a Velké Británii. V první části je charakterizováno pojištění vážných onemocnění a jeho význam pro klienty. Druhá část se věnuje historickému vývoji tohoto typu pojištění, od jeho vzniku až po jeho současné inovace a trendy, které přinesly nové možnosti pro pojištěnce a širší pokrytí. Dále jsou diskutována krytá vážná onemocnění, přičemž je pozornost věnována především nemocem, jako je rakovina, infarkt myokardu a mozková mrtvice, které jsou nejčastějšími důvody pro plnění pojistných smluv. Tato práce také zkoumá specifika pojištění, mezi něž patří pojistné plnění, krytá onemocnění, čekací doby a výluky z pojištění. V praktické části práce je provedeno porovnání podmínek pojištění vážných onemocnění vybraných tří pojišťoven z České republiky a Velké Británie. Cílem práce je analyzovat a vyhodnotit rozdíly mezi pojištěním v České republice a Velké Británii. V poslední části práce se nachází krátké shrnutí získaných informací.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses