Spotřebitelské chování návštěvníků klubu Fuchs2 v Praze - Fedorončuk, Anastasija (2025)
Noční ekonomika má specifické spotřebitele a tomu se musí podniky jako jsou noční kluby přizpůsobit. Cílem práce je v rámci vybraného klubu Fuchs2 identifikovat charakteristiky návštěvníků, faktory ovlivňující jejich motivaci k výběru daného klubu a jejich preference pro tento klub. Dále na základě výsledků navrhnout doporučení pro jeho případné zlepšení. Teoretická část práce se věnuje teorii spotřebitelského chování, segmentaci trhu, noční ekonomice a klubové kultuře. V rámci kvantitativního výzkumu praktické části byla data získaná metodou dotazníkového šetření. Dotazník je určen pro návštěvníky klubu Fuchs2. Na základě výsledků je popsaná hlavní zákaznická skupina klubu a nastíněny návyky, motivace a preference jeho návštěvníků. Implementuje-li klub Fuchs2 formulovaná doporučení, bude moci návštěvníkům lépe přizpůsobit svou nabídku, zvýšit jejich spokojenost a frekvenci jejich návštěv.