Možnosti obnovy a využití budovy bývalých městských lázní v Jablonci nad Nisou - Hornychová, Karolína (2025)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi obnovy a nového využití budovy bývalých městských lázní v Jablonci nad Nisou. Cílem práce je představit potenciál této nevyužívané stavby jako prostoru pro kulturní a komunitní život ve městě. Výzkum se opírá o rozhovory s odborníky z oblasti architektury, památkové péče a městského plánování, jejichž názory pomáhají definovat možné směry konverze objektu. Výstupem práce jsou autorské návrhy nového využití budovy s důrazem na podporu kultury a komunitních aktivit, zejména pro mladé obyvatele města. Tyto návrhy jsou určeny k dalšímu rozpracování a mohou sloužit jako podklad pro úvahy o budoucím využití objektu ze strany města.