Strategická analýza soukromého podniku Klinika Dr. Pírka s.r.o., poskytovatele zdravotních služeb - Krystlík, Vojtěch; Erben, Michal; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou soukromého zdravotnického zařízení Klinika Dr. Pírka s.r.o. Cílem práce je identifikovat současné postavení kliniky na trhu, analyzovat interní a externí faktory ovlivňující její činnost a navrhnout strategie pro další rozvoj. V teoretické části jsou popsány klíčové nástroje strategické analýzy, jako je SWOT analýza, PESTEL analýza a Porterův model pěti sil, které jsou následně aplikovány v praktické části na konkrétní podnik. Analýza zahrnuje také finanční ukazatele a porovnání specifik soukromého a veřejného sektoru zdravotní péče. Výsledky práce poskytují komplexní pohled na silné a slabé stránky kliniky, příležitosti a hrozby v jejím okolí a umožňují formulovat doporučení pro optimalizaci procesů a posílení konkurenceschopnosti. Praktický přínos spočívá v možnosti využití závěrů práce pro strategické rozhodování managementu kliniky v kontextu dynamicky se vyvíjejícího zdravotnického trhu.
Vedoucí práce: Michal Erben
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses