Analýza a komparace cílové skupiny značky Vàng a jejich skutečných zákazníků - Miklová, Eliška; Novinský, Marek; Kočenda, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a komparací cílové skupiny české šperkařské značky Vàng a jejích skutečných zákazníků. Cílem práce je na základě kvalitativního a kvantitativního výzkumu zjistit, zda reálné zákaznické jádro odpovídá cílové skupině, kterou si značka sama definuje. Teoretická část práce se věnuje klíčovým pojmům z oblasti marketingu, zejména nákupnímu chování, segmentaci, targetingu a positioningu značky. V praktické části je nejprve provedena analýza cílové skupiny na základě hloubkového rozhovoru se zakladatelkou značky. Následně jsou vyhodnocena data z kvantitativního dotazníkového šetření mezi skutečnými zákazníky. Výsledky obou výzkumů jsou vzájemně porovnány a na základě zjištění jsou formulována konkrétní strategická doporučení pro úpravu marketingové a obchodní strategie značky Vàng s cílem zvýšit její obrat a zisk. Práce zároveň navrhuje směr pro další výzkum, který by mohl být zaměřen na potenciální zákazníky značky.
Vedoucí práce: Marek Novinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses