Hudební skupina BTS a jejich fandom ARMY- případová studie používaných marketingových nástrojů - Štěpánková, Lenka; Hucková, Barbara, 1964-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce zkoumá marketingové strategie jihokorejské skupiny BTS a jejich roli při budování parasociálních vztahů s fanouškovskou komunitou ARMY. Cílem je identifikovat klíčové nástroje, které přispěly k mimořádnému globálnímu úspěchu skupiny, a objasnit způsoby, jejichž prostřednictvím skupina vytváří silnou emocionální vazbu se svými fanoušky, která následně posiluje jejich loajalitu a participaci. Práce kombinuje teoretický rámec s případovou studií a kvalitativním výzkumem, který je založen na polostrukturovaných rozhovorech se členy fandomu a odborníkem na korejskou popkulturu. Výsledky ukazují, že BTS prostřednictvím inovativního marketingu redefinují vztah mezi idoly a fanoušky, a zároveň významně přispívají k šíření korejské kultury a posilování soft power Jižní Koreji. Přínos práce spočívá jak v hlubším porozumění dynamice vztahů mezi interprety a fanoušky, tak i v identifikaci marketingových strategií aplikovatelných v širším hudebním průmyslu. Výsledky mohou sloužit jako podklad pro další výzkum v oblasti kulturní sociologie i pro strategické rozhodování v hudebním marketingu.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses