Jak domácnosti investují v České republice a ve státech Beneluxu : úloha úspor a půjček - Buločkin, Martin; Soukup, Jindřich, 1955-; Koľveková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem bakalářské práce je komparace finanční situace a chování domácností v České republice a státech Beneluxu (Belgie, Nizozemsko, Lucembursko) v letech 2019 až 2023. Hlavním cílem je identifikovat faktory ovlivňující rozhodování domácností při volbě mezi úsporami a úvěry pro financování majetku. Práce vychází z rozdílných ekonomických a sociálních podmínek obou regionů, které utvářejí specifické přístupy k hospodaření s příjmy. Teoretická část zkoumá relevantní teorie vztahující se k příjmům a formě investic. Praktická část se soustředí na analýzu dat o příjmech, úsporách a zadlužení domácností z dostupných statistik. Analýza potvrdila většinu hypotéz až na H5, kde byla hypotéza částečně potvrzena.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses