ESG strategie firmy Kaufland - Pavlova, Alena (2025)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu ESG strategie společnosti Kaufland. Cílem práce je příprava strategického doporučení pro zlepšení ESG strategie této společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou rozebrány klíčové pojmy spojené s udržitelností a sociální odpovědností firem, stávající legislativní požadavky na firmy v oblasti ESG a literární rešerše týkající se vlivu ESG faktorů na firemní strategii. V praktické části je provedena analýza současné ESG strategie společnosti Kaufland s využitím rámců VRIO, PESTEL a SWOT. Výsledkem práce jsou strategická doporučení pro zlepšení ESG strategie společnosti Kaufland, která vycházejí z provedených analýz.