ESG strategie firmy Kaufland - Pavlova, Alena; Ali, Tanweer; Medunová, Nikol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu ESG strategie společnosti Kaufland. Cílem práce je příprava strategického doporučení pro zlepšení ESG strategie této společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou rozebrány klíčové pojmy spojené s udržitelností a sociální odpovědností firem, stávající legislativní požadavky na firmy v oblasti ESG a literární rešerše týkající se vlivu ESG faktorů na firemní strategii. V praktické části je provedena analýza současné ESG strategie společnosti Kaufland s využitím rámců VRIO, PESTEL a SWOT. Výsledkem práce jsou strategická doporučení pro zlepšení ESG strategie společnosti Kaufland, která vycházejí z provedených analýz.
Vedoucí práce: Tanweer Ali
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses